Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

BetfairKort na de aankondiging van de terugtrekking uit Duitsland, heeft Betfair zich nu ook teruggetrokken uit de Griekse markt. Reden hiervoor is een gebrek aan duidelijke regelgeving omtrent het aanbieden van sportweddenschappen.

De in Londen gevestigde online bookmaker Betfair heeft nog geen officieel verzoek voor een gokvergunning ingediend bij de Griekse Gaming Commissie omdat de waarde van deze vergunningen momenteel onduidelijk zijn en in de huidige vorm als 'strijdig met het Europees recht' kunnen worden gezien.

"Bovendien zijn er bijbehorende fiscale voorwaarden verbonden aan deze vergunningen, die de betaling van de belastingen op historische inkomsten kunnen omvatten. Dit maakt de Griekse markt economisch onaantrekkelijk", zo heeft Betfair laten weten in een verklaring.

"Het is teleurstellend dat de Europese Commissie, ondanks eerder aangegeven intenties, niet doeltreffend kan optreden tegen het protectionistisch gedrag van de Griekse Gaming Commissie," aldus dezelfde verklaring van Betfair.

"Op 5 november 2012, heeft de Griekse Gaming Commissie de beslissing genomen om strafrechtelijke en financiële sancties op te leggen aan gaming operators die nog steeds in de Griekse markt opereren zonder hiervoor te beschikken over de juiste vergunningen.

Betfair is van mening dat er aanzienlijke problemen zijn met de wettigheid van dit besluit. Totdat er meer duidelijkheid is, heeft het wedkantoor de beslissing genomen om zich, na Duitsland, nu ook terug te trekken uit de Griekse markt.

Betfair heeft toegezegd te blijven werken met de Remote Gambling Association (RGA) om een wetgeving te bereiken die eerlijke concurrentie mogelijk maakt.
Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst