Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

BetfairBetfair heeft besloten zich terug te trekken uit Duitsland. Nieuwe fiscale wetgeving op sportweddenschappen in Duitsland maken het huidige business model van de online bookmaker niet langer rendabel.

Betfair was van mening dat de Betting Exchange niet in aanmerking moest komen voor de 5% belasting. Uiteindelijk is men er met de Duitse autoriteiten niet uitgekomen om de zaak op te lossen.

"Het bedrijf is teleurgesteld dat tot op heden de fiscale autoriteiten niet in staat zijn geweest om in te stemmen met een interpretatie van de belastingwet die het mogelijk maakt dat Betfair haar product kan blijven aanbieden," aldus het wedkantoor in een verklaring.

Vorig jaar kwam 4% van de inkomsten uit kernactiviteiten uit Duitsland. Het bedrijf zegt dat het aan zijn verplichtingen heeft voldaan volgens het Duitse recht, met inbegrip van het indienen van alle nodige belastingaangiften.

Er hangen meer donkere wolken boven het Britse bookmakerkantoor want ook in eigen land zijn er regelgevende risico's voor de onderneming.

Een belangrijk issue speelt momenteel met de verwachte invoering van Gross Profit Tax (brutowinst belasting) op de Britse opbrengsten van Betfair (£182m vorig jaar). Een regeling die van kracht zal zijn vanaf het einde van 2014 volgens Jeffery Harwood, analist bij Oriel Securities. Belastingverplichtingen zouden hierdoor kunnen oplopen tot £20 miljoen.

NetBet
Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst