Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

De Ierse bookmaker Paddy Power heeft een lugubere weddenschap geopend over de olieramp in de Golf van Mexico. Je kan er gokken op welke bedreigde diersoort als eerste zal uitsterven door het drama. De zeeschildpad staat voorlopig aan de leiding.

Met 4 tegen 5 is de Kemp schildpad de grootste kanshebber om uit te sterven. Deze tijd van het jaar vertoeven de schildpadden doorgaans in de Golf van Mexico. Na een olielek in 1979 kende het dier een matig herstel, maar er zouden nog steeds amper 8.000 exemplaren leven.

Ook op de lijst staan de bruine pelikaan - de officiƫle vogel van Louisiana - de blauwvintonijn en de lederschildpad. Potvissen en blauwe walvissen staan met 16/1 genoteerd. Hoewel bookmaker PaddyPower.com grof geld kan verdienen aan de weddenschap stelt het bedrijf dat het net de bedoeling is om de catastrofe onder de aandacht te brengen. "Er bestaat geen twijfel over dat we een paar soorten gaan verliezen. Het is enkel de vraag de welke", klinkt het.

Je kan bij de bookmaker ook gokken op wie de volgende CEO van BP zal worden, in het geval de huidige leider Tony Hayward zou vervangen worden.

PaddyPower.com opent wel vaker vreemde weddenschappen. Vorig jaar nog kon je gokken op hoeveel ijsberen er naar schatting in 2011 nog zouden leven. Het IUCN werd opgetrommeld als raadgever. Gelukkig kan je bij de bookmaker ook aan minder lugubere weddenschappen deelnemen, zoals het WK voetbal.

Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst