Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Het Britse bookmakerskantoor William Hill is van plan om, in navolging van Bwin en Betfair, zicht te gaan vestigen in India. Dit als gevolg van het recente besluit van de Indiase regering om licenties uit te geven aan online goksites. India heeft 1,2 miljard inwoners, kent een stijgende welvaart en zoals in zoveel Aziatische landen zijn de Europese voetbalcompetities er razend populair. Daarnaast is India ook nog eens een interessante markt voor de online casino’s en pokerrooms van deze online bookmakers.

De eerste licenties voor het aanbieden van online gokspellen zullen worden uitgegeven in de Indiase provincie Sikkim. Drie bedrijven komen voorlopig in aanmerking het beperkte aantal licenties. Aangenomen dat deze in Sikkim verkregen licenties zullen gelden voor het gehele land. Een voorwaarde is wel dat de aanvragers die zicht willen vestigen in India een partner in het land zelf moeten hebben. In het geval van William Hill zou men in gesprek zijn met Global Torrent International aldus de Britse krant The Independent. Voor Betfair zou er een samenwerking met Agilisys Managed Services op handen zijn.

Andere aanbieders van online gaming houden zich voorlopig op de achtergrond totdat de licenties daadwerkelijk zullen worden afgeven aan bovengenoemde bookmakers. Er zijn nog een aantal onduidelijkheden met betrekking tot de eisen van de provincie Sikkim en de gevolgen voor de werkgelegenheid. Dat het hier gaat om het aanboren van een enorme markt moge duidelijk zijn.

Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst