Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Justitie heeft voetbalclubs gewaarschuwd onmiddellijk te stoppen met het maken van reclame voor buitenlandse gokbedrijven. Volgens de overheid overtreedt men de Wet op de kansspelen. Tijdens het jubileumtoernooi van Feyenoord stonden afgelopen weekeinde reclameborden in de Rotterdamse Kuip vol met advertenties van het bookmakerskantoor en online casino Unibet.

UnibetBij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in Zwolle waren de reclame borden ook te zien. Beide evenementen werden uitgezonden op publieke en commerciële televisiezenders en trokken miljoenen kijkers.
Het ministerie van Justitie is onaangenaam verrast over de reclame. "Gokbedrijven zonder kansspelvergunning mogen hun diensten niet aanbieden en ook niet adverteren. Zowel Feyenoord als FC Zwolle is daarom verzocht om de borden weg te halen. Op deze manier overtreedt men de wet," aldus woordvoerder Ivo Hommes.

De Rotterdamse club laat in een reactie weten niets te maken te hebben met de reclameborden, omdat het jubileumtoernooi werd georganiseerd door het bedrijf IEP. Volgens IEP is er sprake van een misverstand. ,,Wij hadden reclametijd over en hebben een ander bedrijf laten zoeken naar adverteerders. Dit bedrijf beweerde dat Unibet gewoon reclame mocht maken. We hebben te goeder trouw gehandeld. Volgende keer zal het niet meer gebeuren. Spelregels moeten we naleven laat Jan de Vos namens IEP weten.

Het ministerie heeft Unibet een boze brief gestuurd. Justitie kwam eerder tegen het bedrijf in actie toen het in honderden bushokjes posters liet ophangen. "Het bedrijf weet dondersgoed dat het in overtreding is" stelt Hommes. Het gokbedrijf zelf wast zijn handen in onschuld. "Er is in Europa vrij verkeer van diensten en deze voetbalevenementen waren perfect om ons te profileren" aldus Unibet.

NetBet
Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst