Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Unibet-directeur Petter Nylander, sinds vorige week op vrije voeten na betaling van een borg van €200.000, vindt het onacceptabel dat Frankrijk zijn arrestatie heeft gelast wegens schending van haar monopolie. Omdat wedkantoor Unibet zich met gokactiviteiten richt op de Franse markt, hebben de Franse loterijbedrijven Francaise des Jeux en PMU zijn uitlevering geëist.

NylanderNylander, die op Schiphol werd gearresteerd en nu verplicht is zich beschikbaar te houden voor ondervraging, zegt dat de bedrijven zich ten onrechte beroepen op negentiende eeuwse wetten. "We spreken over wetten uit 1836 en 1891, ver voor de oprichting van de Europese Gemeenschap en de introductie van internet. We hebben al vaker gezien dat Europese monopolies plaats moesten maken voor vrije concurrentie. Dat geldt voor de luchtvaartindustrie, de omroep en de telecomsector". "Dit is echter de eerste keer dat monopolies worden bestreden door concurrenten in het gevang te krijgen. We hebben juist een moderne gokindustrie in Europa nodig.

Verantwoordelijke bedrijven als Unibet moeten niet gediscrimineerd blijven." Ook de Europese Commissie zet vraagtekens bij de legaliteit van het monopolie. In Nederland ligt Unibet ook onder vuur, omdat de overheid de online kansspelen als illegaal beschouwt. In Nederland mag alleen gegokt worden bij Holland Casino en De Lotto.

bron: emerce.nl
NetBet
Tipbet
NEO.bet
Bet777
BetFirst