Online Bookmakers

Online Bookmakers

Een overzicht van bookmakers in Nederland

Op zoek naar de beste bookmakers in Nederland? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Hieronder vind je een overzicht met legale online bookmakers met iDEAL voor Nederland. Deze bookmakers zijn allemaal in het bezit zijn van een Nederlandse kansspelvergunning afgegeven door de Kansspelautoriteit (KSA).
 • Circus logo
 • Circus is al vele jaren een begrip in België en sinds 20222 ook in Nederland beschikbaar voor Nederlandse spelers.
 • Lees onze review over Circus

Wat zijn bookmakers?

Een bookmaker, of bookie, is een organisatie of een persoon die weddenschappen aanneemt en, afhankelijk van de uitkomst en de aard van de weddenschap, de winsten uitbetaald aan de hand van de wedkansen.

Hoe bepaalt een bookmaker zijn odds?

Door de wedkansen aan te passen in het voordeel van de bookmaker of door een puntenspreiding te hanteren, proberen de bookies een gegarandeerde winst voor zichzelf te creëren door middel van een "gelijke balans".

Dit doet hij ofwel door een gelijk aantal weddenschappen te krijgen op de beide uitkomsten, of door de totaal ingezette bedragen voor beide uitkomsten gelijk te krijgen aan de wedkansen. Wanneer een grote inzet wordt gedaan, kan een bookmaker ook het risico proberen te spreiden door weddenschappen te sluiten bij andere bookmakers.

De bookmaker heeft normaliter niet de intentie om geld te verdienen aan de weddenschap zelf, maar probeert winst te maken door de wedstrijd of het evenement zelf, ongeacht de uitkomst van het evenement.

Deze werkwijze lijkt op die van een verzekeringswiskundige die eenzelfde soort balans opmaakt voor financiële uitkomsten voor de kans op bepaalde gebeurtenissen voor de verzekeringsbranche.

Waar vind ik de beste bookmakers?

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent bij een bookmaker zul je deze beoordelen als goed, matig of misschien wel slecht. Dit is voor iedereen verschillend echter de belangrijkste criteria bij het kiezen van een bookmaker zijn:

 • Beste odds
 • Beste (aanmeld) bonussen
 • Verscheidenheid in aanbod van sportweddenschappen
 • Storting- en opnamemogelijkheden
 • Klantenservice en kwaliteit van ondersteuning
 • Gebruikersvriendelijkheid van de software op zowel de website als mobiele apparaten
 • Nederlandse vergunning

De één vindt de snelheid van uitbetalen belangrijk, de ander de hoogte van de odds of het aanbod van bookmaker bonussen. Weer een ander bepaalt de kwaliteit van een voetbal goksite op basis van het totale aanbod van weddenschappen.

Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele online bookmakers en deze beschreven in reviews. In deze reviews kijken we onder andere naar de bovengenoemde criteria. Wil je meer lezen over deze online wedkantoren? Lees dan hier onze bookmaker reviews.

Is een online bookmaker legaal?

Binnen de EU zijn de afgelopen jaren steeds meer gereguleerde markten ontstaan. Waar in het verleden een bookmaker genoeg had aan één licentie, afgegeven door één EU lidstaat, zien we tegenwoordig dat de meeste lidstaten een eigen vergunningsstelsel hebben opgezet. Beschikt een bookmaker over een vergunning voor online wedden, afgegeven door de kansspelautoriteit van dat land, dan spreken we over een legale bookmaker.

Logo vergunning KansspelautoriteitPer 1 oktober 2021 is het aanbieden van online kansspelen binnen Nederland gelegaliseerd. Dat betekent dat als een bookmaker in het bezit is van een vergunning, afgegeven door de Kansspelautoriteit (Ksa), het een legale bookmaker is. Legale bookmakers herken je aan het logo van de Kansspelautoriteit op hun website.

Licenties en regelgeving voor Nederlandse bookmakers

Alle online bookmakers in Nederland moeten in het bezit zijn van een licentie van de Kansspelautoriteit (Ksa) om hun diensten te kunnen aanbieden. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Uiteindelijk is de Kansspelautoriteit er om spelers te beschermen tegen fraude, oneerlijk gokken of een gokverslaving. Licenties kunnen worden ingetrokken of boetes worden uitgedeeld als een site zich niet aan de Ksa-regels houdt.

Een legale bookmaker heeft een licentie van de Ksa en dient zich te houden aan strenge regelgeving. Eén van deze nieuwe legale aanbieders van kansspelen is Betcity. Lees altijd wel eerst de voorwaarden voordat je je inschrijft bij een aanbieder van online sportweddenschappen.

Kun je de bookmaker verslaan?

Er zijn talloze websites die beweren dat ze een onfeilbaar systeem hebben ontwikkeld om de bookmakers te verslaan. We raden je af om gebruik te maken van websites die een dergelijk systeem of wedadvies tegen geld in rekening brengen. Doe op zijn minst eerst een zeer grondig onderzoek voordat je met een dergelijke partij verder gaat.

De waarheid is dat sportweddenschappen altijd moeilijk te voorspellen zijn en dat er geen eenvoudige manier is om de bookmakers te verslaan.

We kunnen je slechts van advies voorzien bij bepaalde type weddenschappen om zo de grootste kans te maken om de online bookmakers te verslaan.

Dus of je nu wilt wedden op Ajax, PSV of welke club dan ook, je zult zelf ook altijd op zoek moet blijven naar de meest betrouwbare informatie en de beste odds zodat, als je weddenschap een winnende is, je ook maximaal krijgt uitbetaald.

Veelgestelde vragen over bookmakers

 • Hoe open ik een account bij een bookmaker?

  Selecteer uit ons overzicht je gewenste online bookmaker. Op de website van de bookmaker kiest je voor "Registeren" of een soortgelijke term.

  De meeste bookmakers bieden twee verschillende registratiemethoden aan:
  1. Snelle en veilige registratie via IDIN (Online identificeren via je bank) door je eerst bank te kiezen en vervolgens te registreren via IDIN. 2. Handmatige stappen waar details moeten opgeven en documenten (kopie ID) moeten vertekken om je account te verifiëren.

  Accountverificatie wordt gedaan om veiligheidsredenen. Verificatie is nodig om te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent en om elke vorm van fraude te voorkomen. Zo worden zowel de bookmakers als hun klanten beschermd.

 • Moet je je altijd registreren bij een bookmaker?

  Ja. Sinds de invoering van de wet Kansspelen op Afstand zijn de zogenaamde pay 'n play bookmakers niet langer toegestaan in Nederland.

  Het registratieproces verloopt of via iDIN of via een eigen registratieproces van de online aanbieder.

 • Hoe krijg ik een aanmeldbonus?

  Een aanmeldbonus ontvang je door een account aan te maken en vervolgens een storting te maken naar je nieuwe account. De storting hoeft geen groot bedrag te zijn. Vaak kun je met een storting van €10 al aanspraak maken op een 100% welkomstbonus.

  Bekijk ons overzicht met bookmaker bonussen voor de aanmeldbonus die bij jou past.

 • Kan ik mijn eigen limiet instellen?

  Ja dat kan. Goklimieten kunnen worden ingesteld tijdens het registreren of in het gedeelte ‘mijn account’ van alle online bookmakers. Kun je deze optie niet vinden dan kun je contact opnemen met de klantenondersteuning. Zij kunnen deze beveiliging voor je instellen.

  Het instellen van een limiet om te spelen is onderdeel van de Nederlandse vergunningsplicht. Doen ze dit niet dan ga je op zoek naar een andere bookmaker.

 • Moet ik altijd een bekende bookmaker kiezen?

  Nee, sommige van de beste, meest klantvriendelijke online bookmakers zijn de kleinere bookmakers met een volledige Nederlandse licentie en een uitstekende service.

  Heeft een bookmaker geen licentie afgegeven door Kansspelautoriteit dan raden wij aan op zoek te gaan naar een andere aanbieder. Online bookmakers met een Nederlandse vergunning bieden de consument meer bescherming dan wedkantoren met een vergunning afgegeven door een land buiten de EU.

 • Hoe stort ik naar mijn account?

  Heb je een account geopend en wil je inzetten op wedstrijden dan moet je natuurlijk wel een geldbedrag op je account hebben staan. Er zijn diverse manieren om geld over te maken naar je spelersaccount.

  Via een paar klikken kun je bijvoorbeeld met iDEAL al een bedrag naar je account overmaken. Ook kun je kiezen voor een storting via een creditcard of gewoon een bankoverschrijving. In dat laatste geval zul je niet direct kunnen spelen mocht je saldo €0,00 zijn.

  Wees altijd terughouden met het storten van grote bedragen en let op dat je nooit met meer geld speelt dan dat je bereid bent te verliezen!

 • Wat zijn legale bookmakers in Nederland?

  Per 1 oktober 2021 is het aanbieden van online kansspelen gelegaliseerd. Dat betekent dat je niet langer afhankelijk bent van de Toto maar voortaan ook kunt kiezen uit een aantal professionele buitenlandse wedkantoren.

  Dit zijn vaak beursgenoteerde bedrijven die al vele jaren actief zijn in de wereld van online sportweddenschappen.


Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares