Online Bookmakers

Online Bookmakers

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker, of bookie, is een organisatie of een persoon die weddenschappen aanneemt en, afhankelijk van de uitkomst en de aard van de weddenschap, de winsten uitbetaald aan de hand van de wedkansen.

Hoe bepaalt een bookmaker zijn odds?

Door de wedkansen aan te passen in het voordeel van de bookmaker of door een puntenspreiding te hanteren, proberen de bookies een gegarandeerde winst voor zichzelf te creëren door middel van een "gelijke balans".

Dit doet hij ofwel door een gelijk aantal weddenschappen te krijgen op de beide uitkomsten, of door de totaal ingezette bedragen voor beide uitkomsten gelijk te krijgen aan de wedkansen. Wanneer een grote inzet wordt gedaan, kan een bookmaker ook het risico proberen te spreiden door weddenschappen te sluiten bij andere bookmakers.

De bookmaker heeft normaliter niet de intentie om geld te verdienen aan de weddenschappen zelf, maar probeert winst te maken door de wedstrijd of het evenement zelf, ongeacht de uitkomst van het evenement.

Deze werkwijze lijkt op die van een verzekeringswiskundige die eenzelfde soort balans opmaakt voor financiële uitkomsten voor de kans op bepaalde gebeurtenissen voor de verzekeringsbranche.

Waar vind ik de beste bookmakers?

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent bij een bookmaker zul je deze beoordelen als goed, matig of misschien wel slecht. Dit is voor iedereen verschillend echter de belangrijkste criteria bij het kiezen van een bookmaker zijn:

 • Beste odds
 • Beste (aanmeld) bonussen
 • Verscheidenheid in aanbod van sportweddenschappen
 • Storting- en opnamemogelijkheden
 • Klantenservice en kwaliteit van ondersteuning
 • Gebruikersvriendelijkheid van de software op zowel de website als mobiele apparaten

De één vindt de snelheid van uitbetalen belangrijk, de ander de hoogte van de odds of het aanbod van bookmaker bonussen. Weer een ander bepaalt de kwaliteit van een voetbal goksite op basis van het totale aanbod van weddenschappen.

Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele buitenlandse online bookmakers en deze beschreven in reviews. In deze reviews kijken we onder andere naar de bovengenoemde criteria. Wil je meer lezen over deze online wedkantoren? Lees dan hier onze bookmaker reviews.

Kies hieronder een bookmaker als je je direct wilt aanmelden.
 • Bookmaker Bet777
 • ✅ 100% welkomstbonus
 • ✅ Boosted Odds
 • Bookmaker BetFirst
 • ✅ 100% welkomstbonus
 • ✅ PayPal
 • Bookmaker Ladbrokes
 • ✅ Bet €10 Get €50
 • ✅ Free Bets

Is een bookmaker legaal?

Binnen de EU zijn de afgelopen jaren steeds meer gereguleerde markten ontstaan. Waar in het verleden een bookmaker genoeg had aan één licentie, afgegeven door één EU lidstaat, zien we tegenwoordig dat de meeste lidstaten een eigen vergunningsstelsel hebben opgezet. Beschikt een bookmaker over een vergunning voor online wedden, afgegeven door de kansspelautoriteit van dat land, dan spreken we over een legale bookmaker.

Bookmakers Nederland

Nederland staat aan de vooravond van de legalisering van de gokmarkt. De verwachting is dat oktober 2021 de eerste buitenlandse voetbal goksites in Nederland zullen mogen toetreden tot onze markt. Kun je niet wachten met het plaatsen van sportweddenschappen? Lees dan altijd wel eerst de voorwaarden voordat je je inschrijft bij een buitenlandse aanbieder van sportweddenschappen.

Sommige online aanbieders weigeren voorlopig Nederlandse klanten i.v.m. de lopende regulering van de wet Kansspelen op afstand welke, zoals gezegd, vermoedelijk halverwege 2021 in werking zal gaan.

Kun je de bookmaker verslaan?

Er zijn talloze websites die beweren dat ze een onfeilbaar systeem hebben ontwikkeld om de bookmakers te verslaan. We raden je af om gebruik te maken van websites die een dergelijk systeem of wedadvies tegen geld in rekening brengen. Doe op zijn minst een zeer grondig onderzoek voordat je met een dergelijke partij verder gaat.

De waarheid is dat sportweddenschappen altijd moeilijk te voorspellen zijn en dat er geen eenvoudige manier is om de bookmakers te verslaan.

We kunnen je slechts van advies voorzien bij bepaalde type weddenschappen om zo de grootste kans te maken om de bookmakers te verslaan.

Dus of je nu wilt wedden op Ajax, wedden op Feyenoord, of welke club dan ook, je zult zelf ook altijd opzoek moet blijven naar de meest betrouwbare informatie en de beste odds zodat, als je weddenschap een winnende is, je ook maximaal krijgt uitbetaald.

Veelgestelde vragen over bookmakers

 • Hoe open ik een account bij een bookmaker

  Selecteer uit ons overzicht je gewenste bookmaker. Op de website van de bookmaker kiest je voor "Register" of een soortgelijke term.

  De meeste bookmakers bieden twee verschillende registratiemethoden aan:
  1. Snelle en veilige registratie via IDIN (Online identificeren via je bank) door je eerst bank te kiezen en vervolgens te registreren via IDIN. 2. Handmatig registratieformulier waar details moeten worden ingevuld en documenten (kopie ID) moeten worden verstrekt om je account te verifiëren.

  Accountverificatie wordt gedaan om veiligheidsredenen. Verificatie is nodig om te bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent en om elke vorm van fraude te voorkomen. Zo worden zowel de bookmakers als hun klanten beschermd.
 • Moet je je altijd registreren bij een bookmaker?

  Nee. Naast de reguliere wedkantoren zijn er ook nog zogenaamde pay 'n play bookmakers.

  Het registratieproces verloopt geheel op de achtergrond via je BankID op het moment dat je met Trustly een storting maakt.

  Geen tijdverspilling en je kunt direct spelen zonder eerst een account aan te maken.
 • Hoe krijg ik een aanmeldbonus?

  Een aanmeldbonus ontvang je door een account aan te maken en vervolgens een storting te maken naar je nieuwe account. De storting hoeft geen groot bedrag te zijn. Vaak kun je met een storting van €10 al aanspraak maken op een 100% welkomstbonus.

  Bekijk ons overzicht met bookmaker bonussen voor de aanmeldbonus die bij jou past.
 • Kan ik mijn eigen limiet instellen?

  Ja dat kan. Goklimieten kunnen worden ingesteld in het gedeelte ‘mijn account’ van bijna alle online bookmakers. Kun je deze optie niet vinden dan kun je contact opnemen met de klantenondersteuning. Zij kunnen deze beveiliging voor je instellen. Dit is onderdeel van hun vergunningsplicht.
  Doen ze dit niet dan ga je op zoek naar een andere bookmaker.
 • Moet ik altijd een bekende bookmaker kiezen?

  Nee, sommige van de beste, meest klantvriendelijke online bookmakers zijn de kleinere bookmakers met een volledige licentie en een uitstekende service.

  Heeft een bookmaker geen licentie afgegeven door Verenigd Koninkrijk, Malta of Gibraltar dan raden wij aan terughoudend te zijn. Bovengenoemde landen vallen onder EU-recht en bieden de consument meer bescherming dan wedkantoren met een vergunning afgegeven door een land buiten de EU.
 • Hoe stort ik naar mijn account?

  Heb je een account geopend en wil je inzetten op wedstrijden dan moet je natuurlijk wel een geldbedrag op je account hebben staan. Bookmakers bieden diverse manieren om geld over te maken naar je spelersaccount.

  Via een paar klikken kun je bijvoorbeeld met Trustly een bedrag naar je account overmaken. Ook kun je kiezen voor een storting via een e-wallet (Neteller, Skrill), creditcard, bankoverschrijving of via een Paysafecard.

  Wees altijd terughouden met het storten van grote bedragen en let op dat je nooit met meer geld speelt dan dat je bereid bent te verliezen!
 • Wat zijn legale bookmakers in Nederland?

  Legale bookmakers in Nederland zijn er op dit moment niet. De enige uitzondering hierop is de Toto (onderdeel van de Nederlandse Loterij). Dit is de enige legale aanbieder van sportweddenschappen op dit moment.

  We staan echter aan de vooravond van de legalisering van kansspelen in Nederland. Momenteel is de verwachting dat na oktober 2021 ook buitenlandse bookmakers de Nederlandse markt mogen betreden. Mits zij in het bezit zijn van een kansspelvergunning, verleend door de Kansspelautoriteit.

  Dit betekent dat het aantal legale bookmakers in Nederland flink zal toenemen. Voor de consument een gunstige zaak.

Neteller
Bingoal
Bet777
0
Shares