Inloggen
x
of
x
x
Registreren
x
of

Online Bookmakers

Online Bookmakers

Wat is een bookmaker?

Een bookmaker, of bookie, is een organisatie of een persoon die weddenschappen aanneemt en, afhankelijk van de uitkomst en de aard van de weddenschap, de winsten uitbetaald aan de hand van de wedkansen.

Hoe bepaalt een bookmaker zijn odds?

Door de wedkansen aan te passen in het voordeel van de bookmaker of door een puntenspreiding te hanteren, probeert de bookmaker een gegarandeerde winst voor zichzelf te creëren door middel van een "gelijke balans".

Dit doet hij ofwel door een gelijk aantal weddenschappen te krijgen op de beide uitkomsten, of door de totaal ingezette bedragen voor beide uitkomsten gelijk te krijgen aan de wedkansen. Wanneer een grote inzet wordt gedaan, kan een bookmaker ook het risico proberen te spreiden door weddenschappen te sluiten bij andere bookmakers.

De bookmaker heeft normaliter niet de intentie om geld te verdienen aan de weddenschappen zelf, maar probeert winst te maken door de wedstrijd of het evenement zelf, ongeacht de uitkomst van het evenement.

Deze werkwijze lijkt op die van een verzekeringswiskundige die eenzelfde soort balans opmaakt voor financiële uitkomsten voor de kans op bepaalde gebeurtenissen voor de verzekeringsbranche.

Is een bookmaker legaal?

Binnen de EU zijn de afgelopen jaren steeds meer gereguleerde markten ontstaan. Waar in het verleden een bookmaker genoeg had aan één licentie afgegeven door één EU lidstaat zien we tegenwoordig dat de meeste lidstaten een eigen vergunningsstelsel hebben opgezet. Beschikt een bookmaker over een vergunning afgegeven door de kansspelautoriteit van dat land dan spreken we over een legale bookmaker.

Nederland staat aan de vooravond van de legalisering van de gokmarkt. De verwachting is dat halverwege 2021 de eerste buitenlandse bookmakers in Nederland zullen mogen toetreden tot onze markt. Lees altijd eerst de voorwaarden voordat je je inschrijft bij een buitenlandse bookmaker.

Sommige online aanbieders weigeren voorlopig Nederlandse klanten ivm de lopende regulering van de Wet Kansspelen op afstand welke, zoals gezegd, vermoedelijk halverwege 2021 in werking zal gaan.

Waar vind ik de beste bookmakers?

Afhankelijk van waar je naar op zoek bent bij een bookmaker zul je deze beoordelen als goed, matig of misschien wel slecht. Dit is voor iedereen verschillend.

De één vindt de snelheid van uitbetalen belangrijk, de ander de hoogte van de odds of het aanbod van bookmaker bonussen. Weer een ander bepaalt de kwaliteit van een bookmaker op basis van het totale aanbod van weddenschappen. Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele buitenlandse online bookmakers en deze beschreven in reviews.

Wil je meer lezen over deze online wedkantoren? Lees dan eens onze bookmaker reviews. Hier vind je uitgebreide reviews van bekende en minder bekende online bookmakers.

Als alternatief kun je ook direct één van de aanbevolen bookmakers hieronder kiezen.
Bet3000
Bet90
Intertops