Facebook Login
Tipbet
× Nieuws en berichten over de buitenlandse voetbalcompetities, Champions League, UEFA Europa League.

Vietnamese voetballer de cel in voor matchfixen

  • sahib
  • sahib's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
Meer
4 jaren 10 maanden geleden #169 door sahib
Een professioneel voetballer in Vietnam is veroordeeld tot een celstraf van tweeënhalf jaar voor matchfixing. Acht andere spelers kregen voorwaardelijke straffen variërend van twee jaar tot 27 maanden. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan matchfixing, meldden nationale media maandag.

Behalve de 24-jarige international Tran Manh Dung kreeg ook de bookmaker die de 'deal' organiseerde een celstraf van tweeënhalf jaar. De spelers van de Vietnamese club Vissai Ninh Binh hadden samengespannen om de wedstrijd tegen Kelantan uit Maleisië voor het Aziatisch kampioenschap in maart te beïnvloeden.

Vissai Ninh Binh trok zich vanwege het schandaal terug uit de nationale competitie, maar doet nog wel mee aan het Aziatisch kampioenschap. Daarin verloor het vorige week in de eerste kwartfinalewedstrijd thuis met 4-2 van Kitchee uit Hong Kong. De return is dinsdag.

De Vietnamese politie strijdt al langer tegen matchfixing. In 2005 werd een aantal spelers van het nationale team veroordeeld voor het beïnvloeden van een internationale wedstrijd.

Bron: Novum

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Meer
4 jaren 10 maanden geleden #171 door HaaiHaai
Beantwoord door HaaiHaai in topic Vietnamese voetballer de cel in voor matchfixen
Is ook overal hetzelfde daar in Azie. Of het nu China, Korea of Vietnam is, het voetbal is daar helemaal kapot door de goksyndicaten.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.