Voorbeschouwing Juventus - Real Madrid

Voorbeschouwing Juventus - Real Madrid (03-06-2017)

Real Madrid staat in Cardiff aan de vooravond van misschien wel een unieke wedstrijd. De Madrilenen verzekerden zich van opnieuw een finaleplek door na de groepsfase met Napoli, Bayern München en Atletico Madrid af te rekenen.

Geen onaardig rijtje, maar het leverde de ploeg van Zinedine Zidane voorlopig nog niets tastbaars op. Wordt ook Juventus verslagen, dan is Real Madrid de eerste club ooit sinds de oprichting van de Champions League (1992/93) die erin slaagt om twee seizoenen op rij de Cup met de Grote Oren aan de haak te slaan.

Beide clubs hebben een rijke historie voor wat betreft onderlinge Europese wedstrijden. Ze troffen elkaar 18 keer eerder. Daaruit valt op te maken dat de Italianen en Spanjaarden flink aan elkaar gewaagd zijn. De twee clubs wonnen allebei 8 keer en het werd 2 maal een gelijkspel. Juventus verloor de laatste drie duels van Real Madrid niet en ging zelfs maar in één van de laatste zeven partijen met De Koninklijke onderuit.

Juventus en Real Madrid kwamen tegen elkaar tot scoren in elk van de laatste 4 onderlinge duels in de Champions League. Maar of dat ook nu weer gaat gebeuren, valt te betwisten. De Italianen incasseerden na 12 CL-duels pas drie (!) doelpunten, terwijl Real Madrid deze campagne pas één clean sheet noteerde. Tegen Atletico Madrid ging Real voor het eerst in 15 Champions League-partijen weer eens onderuit. In april 2013 verloren de Madrilenen voor het laatst twee keer op rij.

Een fraai gegeven is wel dat Real de meest scorende ploeg is uit de competitie met 32 treffers. Er vielen minstens 3 goals in elk van hun laatste 12 CL-duels, maar een beetje tegen de trend in, verwachten wij niet dat dit ook nu zal gaan gebeuren. Waar een goede defensie de basis is voor prestaties, zien wij Juventus een Spaans feestje wel verpesten.

Iets specifieker komt dat neer op een 1-0 zege voor de mannen van Allegri, dankzij een goal van oud-Madridista Gonzalo Higuain.

0
Shares