Voorbeschouwing Ajax – Juventus (10-04-2019)

Ajax – Juventus

Ajax was dé verrassing van de vorige ronde in de Champions League toen Real Madrid in de Spaanse hoofdstad werd uitgeschakeld. Ook de manier waarop dit ging maakte wereldwijd indruk. Opvallend is dat Ajax het in de eigen competite soms lastig heeft tegen subtoppers, maar in de topwedstrijden een heel hoog niveau haalt. In Nederland is iedereen al bezig met de wedstrijd tegen het grote Juventus, maar Ajax is ook nog verwikkeld in de strijd om het kampioenschap van de eredivisie én kan de KNVB-beker nog winnen.

Tegenstander Juventus is een hele grote club. Het is één van de oudste voetbalclubs van Italië en won meerdere Europese prijzen. In het verleden speelden wereldberoemde voetballers als Zinedine Zidane, Michel Platini en Alessandro Del Pierro voor de club uit Turijn. Ook de huidige directeur van Ajax, Edwin van der Sar, stond onder contract bij Juventus. Ook speelde de oud-doelman ooit een Champions League finale met Ajax tegen Juve. Na strafschoppen wonnen de Italianen, maar de verhalen over doping doen nog altijd de ronde. In die wedstrijd deed overigens ook Marc Overmars mee. De vroegere aanvaller maakt momenteel indruk als Technisch Directeur van Ajax.

Ajax speelt tegen grote teams vaak uitstekend. Wij denken dat de Amsterdammers het in eigen huis ook tegen Juventus willen laten zien.

Wij gokken op een kleine stunt: 1-0.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares