Ajax – Tottenham Hotspur

Voorbeschouwing Ajax – Tottenham Hotspur (08-05-2019)

Oei, dat was even billenknijpen voor Ajax in die tweede helft in Londen.

Maar wát een prachtig resultaat behaalden de Amsterdammers die, met name in de eerste helft, bij vlagen heer en meester waren in de Londense voetbaltempel waar de verflucht nog rondhangt. En het was Donny van de Beek die voor het hoogtepunt mocht zorgen. Zie het als een beloning voor de jonge speler die al weken in topvorm steekt, maar nog weleens onderschat wil worden.

In de tweede helft, na het triest uitvallen van Jan Vertonghen bij de Spurs, had Tottenham Hotspur het beste van het spel. De Londenaren hielden het veld groot waardoor Ajax moeite had situaties op te lossen. Complimenten gaan overigens uit naar de beide backs Rose en Trippier die uitstekend speelden. Sissoko verdient de prijs voor de beste invalbeurt van de maand. Maar toen Spurs druk zette, ontstond er zo nu en dan ruimte voor Ajax.

Het is daarom jammer dat Neres de bal op de paal schoot. Toch gaat Ajax met een goed uitgangspunt de wedstrijd in Amsterdam tegemoet. Geeft dat garantie op een plek in de finale? Neen. De eerdere wedstrijd van de Spurs (tegen Manchester City) heeft laten zien hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn.

Wij denken dat Ajax gelijk kan spelen in Amsterdam: 1-1. En dan is dat doelpunt van Van de Beek nog waardevoller gebleken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares