Voorbeschouwing FC Barcelona – Liverpool (01-05-2019)

FC Barcelona – Liverpool

Barcelona stevent af op het kampioenschap van Spanje, maar zal de aandacht moeten verdelen omdat men zich ook heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Daarin doet men het voorkomen alsof Lionel Messi niet geheel fit is, maar dat lijkt onzin. De superster uit Argentinië heeft de Champions League al vier keer gewonnen en zou er graag een vijfde keer aan toe willen voegen. Het zou een prestatie van ongekende grootheid zijn als de kleine Argentijn dat weet te bereiken.

Daarvoor moet Barcelona wel langs Liverpool. Dat finalist van vorig jaar plaatste zich probleemloos voor de halve finale door Porto uit te schakelen en heeft met de Nederlandse inbreng van Virgil van Dijk en Georginho Wijnaldum een streepje voor bij veel Nederlandse fans. In de aanval heeft men de beschikking over Mo Salah die inmiddels tot een fenomeen gerekend mag worden.

Kortom: deze uitdaging is voor Barcelona geen gemakkelijke opgave. Wel speelt Barça eerst in eigen huis. Dat voordeel kan een Spaanse overwinning opleveren. Wij denken daarom dat Barcelona in Camp Nou een overwinning boekt op Liverpool.

Afhankelijk van dit resultaat durven wij na deze clash uitspraak te doen over de return. Voor nu zeggen wij: 2-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares