Voorbeschouwing FC Barcelona – Manchester United (16-04-2019)

FC Barcelona – Manchester United

FC Barcelona speelde afgelopen weekend in een piepklein stadionnetje met 0-0 gelijk tegen SD Huesca. Hoe anders zal dat zijn als de koploper van Spanje het in eigen huis op zal nemen tegen de Engelse grootmacht Manchester United? FC Barcelona zal met een gerust hart aan de thuiswedstrijd tegen United beginnen. In Manchester wonnen de Spanjaarden namelijk met 1-0.

Het lijkt er dus op dat Manchester United het spel moet gaan maken in Camp Nou. En dan ontstaat er vanzelfsprekend ruimte om te voetballen voor Barça. Maar zelfs als dat niet het geval zou zijn lijkt het verschil tussen deze twee ploegen ons dit jaar te groot. Manchester United is al enige jaren niet meer de grote en kwalitatief sterke club van weleer. Dat komt overigens vast wel weer goed, maar we kunnen spreken van een dipje in het rode gedeelte van Manchester.

Wij denken dat FC Barcelona eerst de storm van United laat uitrazen om daarna naar een overwinning te voetballen. Het wordt waarschijnlijk geen grote zege, maar dat hoeft ook niet.

Wij noteren 2-0 en een plaats in de halve finale voor Messi en zijn companen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares