Voorbeschouwing Manchester United – FC Barcelona (10-04-2019)

Manchester United – FC Barcelona

Ook Manchester United is doorgedrongen tot de kwartfinale van de Champions League. Dat is misschien wat verrassend te noemen, want niet iedereen had gedacht dat de Engelsen het zouden winnen van Paris St. Germain. Over twee wedstrijden werd het ook 3-3, maar de gemaakte uitdoelpunten spraken in het voordeel van de Engelse grootmacht die zo’n rijke historie heeft.

De club heeft zelfs een eigen biografie die het lezen meer dan waard is. Bij Manchester United is Romelu Lukaku de grote man in letterlijk en figuurlijk opzicht. De 1.93 lange spits scoort makkelijk en is daardoor belangrijk bij zijn club die de laatste jaren wat is afgezakt. Toch mag je Manchester United nooit onderschatten. Niet voor niets is het één van de grootste clubs ter wereld.

Dat geldt overigens ook voor FC Barcelona dat de laatste vijftien jaar is uitgegroeid tot een absolute topclub. Natuurlijk waren er al prima prestaties in het verleden, maar wat FC Barcelona de laatste jaren heeft bereikt is ongekend. De kleinste speler van het veld is nog altijd de belangrijkste speler van het elftal: Lionel Messi is volgens velen de beste voetballer ter wereld. Wat de Argentijn laat zien is van ongekende klasse. Alleen zijn aanwezigheid is het moeite van het aanschouwen van de wedstrijd waard.

Wij denken dat Barcelona wint in Manchester en noteren: 1-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares