Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Ajax (30-04-2019)

Tottenham Hotspur – Ajax

Tottenham Hotspur en Ajax zijn misschien wel de twee grote verassingen in de halve finales van de Champions League. Beide ploegen hebben niet het allergrootste budget van Europa of de status die andere ploegen wel hebben. Maar de Spurs hebben wel een ploeg die over het algemeen met leuk voetbal vaak lang mee kan doen om prijzen.

De verdediging van de Londense club bestaat grotendeels uit oud-spelers van Ajax en kan misschien wel worden gerekend tot één van de beste defensies van Engeland. Een fikse aderlating bij Tottenham is de afwezigheid van Sissoko. Hij zal tegen Ajax met een blessure toe moeten kijken vanaf de kant.

Ajax dan. Het verhaal is bekend. De jonge ploeg van Erik ten Hag wordt inmiddels vergeleken met het Ajax van Louis van Gaal dat in 1995 de Champions League won. Of die vergelijking terecht is doet niet ter zake. Wel duidelijk is dat 24 jaar na dato men weer toe is aan een Europese hoofdprijs in Amsterdam. Maar dan moet eerst de horde Tottenham Hotspur genomen worden. Want Real Madrid en Juventus uitschakelen kan nóg heroïscher worden bij plaatsing voor de finale.

Een voorspelling? Wij denken dat Ajax het in Londen knap op 1-1 houdt en dan het uitdoelpunt als voordeel meeneemt naar huis.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares