Tottenham Hotspur – Liverpool

Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Liverpool (01-06-2019)

De finale van de Champions League, het hoogtepunt van het Europese voetbal, staat bij iedere voetballiefhebber groot in zijn of haar agenda genoteerd.

En terecht, want dit zijn de wedstrijden waar het om gaat. Dit is het podium waar de grootheden opstaan en geschiedenis schrijven.

En dit keer is het de beurt aan twee Engelse clubs. Op papier niet de grootste en rijkste clubs ter wereld, maar wel twee clubs van omvang en, belangrijker nog, met enorm veel kwaliteit. Laten we beginnen met Tottenham Hotspur. De Londenaren die in de slotseconden Ajax uit de Champions League knikkerden en zoveel verdriet veroorzaakten wist vrij verrassend door te dringen tot de eindstrijd. Twee keer leken de Spurs verslagen, maar twee keer wiste ze te herijzen uit de as. Dat is knap. En met topspelers als Kane, Delle Ali, Vertonghen en Alderweireld staat het niet eens gek, zo’n finaleplaats.

En dan Liverpool. Het elftal van Jurgen Klopp leek ook verslagen toen het in de halve finale met 3-0 werd afgedroogd door FC Barcelona. Maar Messi en consorten werden wat bleek om de neus toen Liverpool een achtervolging inzette die zijn weerga niet kent in het hedendaagse voetbal. Het elftal van de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginho Wijnaldum versloeg het grote Barcelona. De reus ging door de knieën en het feest na afloop bezorgde iedereen kippenvel.

Wie gaat winnen? Welke ploeg gaat in Madrid die cup met de grote oren omhoog houden en meenemen naar Engeland? Wordt de eindbestemming Londen of Liverpool? Wie het weet mag het zeggen.

Wij wagen natuurlijk ook een gokje en noteren een kleine overwinning voor Liverpool: 1-2.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares