Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Manchester City (09-04-2019)

Tottenham Hotspur – Manchester City

Tottenham Hotspur opende onlangs het nieuwe stadion en wil daarmee stappen zetten naar de absolute top van het Engelse voetbal. De club die na enkele mindere jaren weer volop meedoet in Engeland doet het ook internationaal niet slecht. Met Harry Kane beschikt Spurs natuurlijk over een spits van wereldfaam. Er zijn er maar weinig met zo’n neusje voor de goal. Bovendien heeft de club uit Londen met Vertonghen, Sanchez en Alderweireld een verdediging van oud-spelers van Ajax waar het op kan bouwen. Overigens schijnen zowel Liverpool als Manchester United interesse te hebben in Toby Alderweireld.

Ook een aantal mindere jaren kende Manchester City. Het degradeerde zelfs, maar is sinds enkele jaren terug aan het front: en hoe! Er is ontzettend veel geld in de club gestoken en de bomen reiken tot de hemel in het Etihad Stadium. Ook dat stadion voldoet aan alle luxe eisen van de voetbalfan anno 2019. De ouwe trouwe fan herkent zich alleen steeds minder in de club.

Maar ach: geld en prijzen winnen is ook leuk. Trainer Pep Guardiola kan beschikken over fantastische spelers als Benjamin Mendy, Kyle Walker, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en David Silva. En dan staat voorin de spits Sergio Aguero die van wereldklasse is. Of hij mee kan spelen tegen The Spurs is overigens nog niet zeker: de Spanjaard kampt met een lichte blessure.

Wij denken dat Manchester City over twee wedstrijden de favoriet is, maar winnen in Londen valt niet mee. Daarom gaan wij uit van een gelijkspel: 1-1.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares