Voorbeschouwing Ajax – APOEL Nicosia (28-08-2019)

Ajax – Apoel Nicosia

Wat Ajax op Cyprus liet zien tegen APOEL Nicosia zullen de trouwe fans van de club uit Amsterdam waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Er kwamen maar weinig ballen aan en het leek wel alsof het hele middenveld van Ajax uit amateurspelers bestond.

Zelfs Donny van de Beek deelde in de malaise. Kenmerkend was het hoge aantal gele kaarten dat Ajax kreeg. De Amsterdammers eindigden de wedstrijd zelfs met tien man omdat Mazraoui een tweede gele kaart kreeg. Dat moet in Amsterdam natuurlijk beter, want in individueel opzicht heeft Ajax natuurlijk veel meer kwaliteiten dan APOEL.

Maar wat is er toch met Razvan Marin aan de hand? Hij zakte op Cyprus wederom door het ijs, terwijl hij vorig jaar in Belgische dienst bij Standard Luik geweldige dingen liet zien. Wij hadden verwacht dat hij in Amsterdam smaakmaker zou worden, maar zijn inzicht is niet om over naar huis te schrijven en zijn balbehandeling is veel te traag. Dat moet beter, anders heeft Ten Hag niks aan deze middenvelder. Wij schrijven hem in elk geval nog niet af. Daar is het veel te vroeg voor.

Ajax heeft geen tegendoelpunt gehad en start dus met 0-0 aan de wedstrijd. Het thuisvoordeel kan de doorslag geven, maar ook voetballend moet er uit een ander vaatje getapt worden.

Wij denken dat Ajax dan ‘gewoon’ wint en wel met minstens twee doelpunten verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares