Ajax – Chelsea

Voorbeschouwing Ajax – Chelsea (23-10-2019)

Ajax mag het in de Champions League opnemen tegen Chelsea. Dat is natuurlijk wel een club met een grote naam, maar dat is Ajax ook en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bovendien heeft men in Amsterdam weinig te klagen. Er staat een selectie die het uitstekende doet, er is rust in de vergaderruimtes en er is geen reden om trainer Ten Hag ter discussie te stellen. In aanloop naar de wedstrijd tegen Chelsea heeft Ajax op papier een tegenstander die het kan hebben, met alle respect voor RKC Waalwijk, en dus zal rondom dat duel regelmatig het hoofd even afdwalen naar de topper tegen de Engelse grootmacht.

Chelsea zelf won in 2012 de Champions League door Bayern Munchen na strafschoppen te verslaan. Inmiddels zijn we bijna acht jaar verder. De club uit Londen wil graag weer in de finale van de Champions League spelen, maar moest afgelopen seizoen toezien hoe andere Engelse ploegen (Liverpool en Tottenham Hotspur) die plekken wisten af te dwingen.

In de eigen Premier League staat Chelsea op een nette vijfde plaats en oud-speler Frank Lampard is de manager. Tijdens de vorige Champions League-wedstrijd zag hij zien ploeg met 2-1 winnen van Lille. Chelsea heeft met Olivier Giroud een absolute ster in huis.

Wij denken dat Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena gelijk gaat spelen tegen Chelsea.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares