Ajax – Valencia

Voorbeschouwing Ajax – Valencia (10-12-2019)

Ajax, nog altijd koploper in de eredivisie, verloor afgelopen vrijdag voor het eerst dit seizoen. In de Arena was Willem II te sterk voor de Amsterdammers. Dus zou je zeggen dat er tegen Valencia uit een ander vaatje getapt moet worden, maar vaak speelt Ajax in Europees verband sterker dan in de eigen competitie.

Afgelopen zaterdag won Valencia met 2-4 van Levante en waren Kevin Gameiro en Feran Torres verantwoordelijk voor de doelpunten, terwijl Roger Marti een eigen goal maakte. Dat noemen we nog eens een wedstrijd met een verhaal, des te meer omdat die Marti er ook twee in het goede netje wist te schieten.

En laten we niet vergeten dat Ajax in Valencia overtuigend won van de Spaanse club waar oud-ajacied Jasper Cillessen het doel moet bewaken. Cillessen zal het leuk vinden om terug te keren in Amsterdam. De doelman van oranje speelde de afgelopen jaren niet veel bij Barcelona, maar maakte bij Ajax indruk in het pre-Onana tijdperk. Met Valencia staat de doelman op de achtste plaats in de Spaanse competitie en het moge duidelijk zijn dat dat een sterke competitie is.

De vraag is echter of Cilessen onder de lat zal staan. Valencia-coach Albert Celades acht de kans klein dat Jasper Cillessen komende dinsdag zal keepen in het cruciale Champions League-duel. De doelman viel zaterdag in de gewonnen derby tegen Levante geblesseerd uit.

Ook bij Ajax zijn er een aantal onzekerheden. Zo melde André Onana zich, na de zaterdagtraining, met hamstringklachten in het ziekenhuis voor een MRI-scan. Achter zijn naam staat voorlopig een vraagteken, net als bij Quincy Promes.

Laten we hopen dat het duel tussen Ajax en Valencia ook een verhaal krijgt, en bij voorkeur een verhaal met positieve afloop voor de Amsterdammers. Wij denken dat dat wel lukt en dat Ziyech scoort.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares