Voorbeschouwing APOEL Nicosia – Ajax (20-08-2019)

APOEL Nicosia – Ajax

Ajax neemt het dinsdagavond in het GSP Stadion in Nicosia op tegen het plaatselijke APOEL Nicosia. Dat plaatste zich voor de Play-Offs voor Champions League-deelname door Qarabaq FK te verslaan en is bij de Nederlandse voetballiefhebber vooral bekend als de oude club van spelers als John van Loen en, meer recent, Joost Broerse en Boy Waterman.

Ook de in Nederland bekende Jozsef Kiprich, Mike Obiku en Nikos Machlas dienden ooit de Cypriotische grootmacht. Voor Ajax lijkt het echter een grote onbekende, waar de Amsterdammers eigenlijk geen moeite mee mogen ondervinden.

Want laten we eerlijk zijn: als Ajax op dreef is, zijn de Amsterdammers moeilijk te stoppen. En dat laatste is nog niet helemaal aan de orde. Ajax is nog niet de geoliede machine van enkele maanden terug toen het de wereldtop brutaal uitdaagde en versloeg. Nieuwkomers Marin en Martinez worden ondertussen op de weegschaal gelegd. Voor de Argentijn geldt dat hij lijkt te slagen voor zijn eerste examen in Amsterdam, Marin moet nog even wennen.

Opzienbarend is het nieuws dat Dolberg voor een vertrek uit de Johan Cruijff Arena lijkt te staan. Het Deense talent schijnt zijn toekomst te zien in de Franse competitie.Hij vervolgt zijn carrière zo goed als zeker bij OGC Nice. De Franse club heeft een mondeling akkoord bereikt met Ajax over een transfersom die inclusief bonussen kan oplopen tot zo'n 25 miljoen euro.

Ajax moet gewoonweg winnen op Cyprus. En wij denken dat dat lukt, zij het met een klein verschil.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares