Bayern München – Olympique Lyon

Voorbeschouwing Olympique Lyon – Bayern München (19-08-2020)

Bayern München toonde zich vrijdagavond in Lissabon oppermachtig tegen FC Barcelona. Op een historische avond in Lissabon werd FC Barcelona weggevaagd door een weergaloos Bayern München.

De Duitsers leiden het einde van een tijdperk in door de Catalenen met 2-8 te vernederen en kroonden zich meteen tot dé topfavoriet voor de Champions League-winst. Wel moet eerst de finale nog worden bereikt, maar de overweldigende manier van spelen van Bayern München heeft wereldwijd indruk gemaakt. De Duitsers speelden zich soeverein en probleemloos naar de halve finale van de Champions League.

In die halve finale wacht een nieuwe uitdaging, want ook Olympique Lyon zal de wedstrijd van Bayern tegen Barça hebben gezien en zich instellen op de aanvalsdrift van de Duitsers. De Fransen, met Memphis Depay in dienst, wonnen enigszins verrassend van Manchester City. De Engelsen waren absoluut niet kansloos en konden enkele keren voor gevaar zorgen voor het Franse doel.

Met een 2-1 voorsprong mistte Raheem Sterling een levensgrote kans voor open doel, enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Moussa Dembélé voor de 3-1 zorgde. Lyon speelde het vervolgens professioneel uit en mag zich dan ook halve finalist in de Champions League noemen.

Het zal niemand verbazen dat wij Bayern München tippen als favoriet voor de halve finale tegen Olympique Lyon.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares