OSC Lille – Ajax

Voorbeschouwing OSC Lille – Ajax (27-11-2019)

OSC Lille, de huidige nummer vijf op de Franse ranglijst, speelt voorafgaand aan het Champions League-duel met Ajax de lastige wedstrijd tegen topclub Paris Saint Germain. Dat kan wel eens een voordeel zijn voor de Amsterdammers.

Al zal Ajax zich niet erg veel zorgen maken. In de thuiswedstrijd tegen de Fransen was Ajax overduidelijk de betere ploeg. Lille heeft een zeer matig elftal dat vorige maand in de thuiswedstrijd met meer geluk dan wijsheid won van Valencia. Met name achterin ligt de achilleshiel van de Fransen die ook op het middenveld een gebrek aan creativiteit hebben.

Dus Ajax gaat ogenschijnlijk een gemakkelijke wedstrijd tegemoet in het prachtige stadion van Lille. De Amsterdammers zijn sowieso bezig aan een seizoen zonder veel problemen. In eigen huis is Ajax tot op heden niet bedreigd en in Europa was alleen Chelsea (het zij met moeite) sterker dan Ajax. Kortom: geen vuiltje aan de lucht voor Ajax tegen het zwakke OSC Lille.

Wij verwachten dus een eenvoudige zege voor Ajax op Lille. Leuk is wel dat Nederland weer voor de buis kan genieten van een Nederlandse club die het leuk doet en ook wel eens wint.

Donny van de Beek zal weer uitblinken, maar we verwachten een doelpunt van Tadic.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares