Paris Saint-Germain – Bayern München

Voorbeschouwing Paris Saint-Germain – Bayern München (23-08-2020)

Eindelijk is het ze gelukt! Paris Saint-Germain heeft zich weten te plaatsen voor de UEFA Champions League Finale. Al jaren is het de ultieme droom van de Parijzenaars. Er was een wat eenzijdige pot voetbal tegen RB Leipzig voor nodig, maar de stap is gezet.

Dat ging betrekkelijk makkelijk. PSG had al bij rust een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken dankzij goals van Marquinhos en Di Maria. Laatstgenoemde speelde ook meteen de wedstrijd van zijn leven. Na rust was het overigens Juan Bernat die voor de 3-0 zorgde. Daarmee is de finale bereikt, maar de honger zal groter zijn: PSG wil de beker naar Parijs halen!

Maar dat wil iedere Europese ploeg. De cup kan ook zomaar in Duitsland terecht komen, want op Bayern München staat geen maat. Hoewel tegenstander Olympique Lyon echt prima speelde, waren de Duitsers koeler en doeltreffender. Onder leiding van Serge Gnabry nam Bayern de voorsprong die in de slotfase werd bepaald op 3-0 door Lewandowski.

Bij Bayern München is linksback Davies de revelatie van het seizoen. Hij is één van de redenen dat de Duitse ploeg de favoriet is voor de eindoverwinning. Leuk weetje: in dit Europese seizoen wisten de Duitsers al 42 keer te scoren. Er is een record van FC Barcelona dat in seizoen 1999-2000 45 keer scoorde. De vraag is of Bayern drie keer weet te scoren in de finale.

Bayern speelt oogstrelend combinatievoetbal en is dodelijk doeltreffend. Al met al is Bayern dé favoriet voor het winnen van de Champions League Finale.

Wij zetten ons geld dus in op de Duitse overwinning.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares