RB Leipzig – Paris Saint-Germain

Voorbeschouwing RB Leipzig – Paris Saint-Germain (18-08-2020)

Dat het voetbal aan verandering onderhevig is mag algemeen bekend zijn. Eén van de trends van de afgelopen jaren is dat grote bedrijven hele clubs overnemen en door middel van sponsornamen nog bekender worden.

Het drankje Red Bull heeft zich met succes in de sport gebeten en is nu, naast eigenaar van een Formule 1-team ook in het bezit van een voetbalimperium met RB Leipzig vooralsnog als meest succesvolle exponent.

Dat blijkt dit seizoen des te meer in de Champions League, want de Duitsters zijn doorgedrongen tot de halve finale. Daarvoor was wel een overwinning op Atletico Madrid (dat licht favoriet leek) nodig. Uiteindelijk was RB Leipzig met 2-1 te sterk.

Een voetbalmirakel. Niets meer of minder is een waardige benaming voor het feit dat Paris Saint-Germain F.C. uit gaat komen in de halve finale van de Champions League van het seizoen 2020 – 2021.

Natuurlijk: de Franse grootmacht heeft een miljoenenbudget, maar in de kwartfinale tegen Atalante Bergamo leek het lange tijd mis te gaan. Echter, door doelpunten van Marquinhos en Choupo-Moting (in de absolute slotfase) mag de grootste club van Frankrijk zich toch opmaken voor de halve finale van de Champions League.

Daarin zal het zich dus moeten meten met RB Leipzig. Normaliter moet PSG dan de favoriet zijn en wij denken dan ook dat het de Fransen eindelijk gaat lukken om de finale van de Champions League te bereiken.
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares