Valencia – Ajax

Voorbeschouwing Valencia – Ajax (02-10-2019)

Valencia, de huidige nummer negen in de Spaanse competitie is deze week de tegenstander van Ajax in de Champions League. De club kent met Jasper Cillessen een Nederlandse keeper die ook nog eens voor de Amsterdammers heeft gespeeld.

En hij is niet de enige die beide clubs op zijn CV heeft staan. Ook Patrick Kluivert, Hedwiges Maduro en Johnny Rep speelden bij beide clubs. Als trainer deed Ronald Koeman overigens hetzelfde. Zaterdagavond won het Valencia van nu van Bilbao een competitiewedstrijd. Het moet beter met het elftal van Albert Celades, want Valencia zal zich ook dit jaar voor het kampioenenbal willen plaatsen.

En dat geldt natuurlijk ook voor Ajax. Al is dat minder moeilijk. De eredivisie kent nu eenmaal minder concurrentie dan La Liga. Ajax is gewoon bezig aan de kampioensstrijd met PSV. Dat is inmiddels gewoon geworden. Ajax won zaterdag ook ‘gewoon’ van FC Groningen, al ging het tot de omstreden rode kaart voor Groningen-speler Warmerdam niet geheel zonder moeite.

Maar goed: drie punten erbij. En Ajax zal ook in Europa graag drie punten willen toevoegen. Dan moet er dus in Spanje gewonnen worden.

Of dat lukt is zeer de vraag. Ajax speelt in Nederland goed, maar heel overtuigend is het ook weer niet. Maar wellicht verrassen de Amsterdammers ons, net als de vorige keer.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares