Voorbeschouwing Ajax – Atalanta (09-12-2020)

Begint het Ajax van Erik ten Hag scheurtjes te vertonen? Na de onnodige nederlaag tegen Liverpool, door een zeer zeldzame fout van Onana, kregen de Amsterdammers tegen FC Twente weer een tik te verwerken.

In de eigen Johan Cruijff Arena waren de tukkers sterker dan gedacht. Ajax wil graag na de feestdagen ook in de Champions League mee kunnen doen. Daarvoor is een goed resultaat tegen het Italiaanse Atalanta nodig. Dat is nog geen gemakkelijke opgave.

Atalanta is namelijk in korte tijd opgeklommen tot een club van formaat en niveau. Niet voor niets haalde het vorig seizoen de halve finale van het miljoenenbal. Met redelijk bescheiden middelen, zonder hele grote namen laat Atalanta zien dat je ook zonder sloten geld kunt dromen van Europese successen.

Dat is leuk en wint aan sympathie van liefhebbers van het pure voetbal die weinig op hebben met de poenerigheid van clubs als AC Milan, Internazionale en Juventus. Met Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers heeft Atalanta overigens de nodige Nederlandse inbreng.

Het wordt alles of niets voor Ajax. De Amsterdammers moeten alles op alles zetten om er een memorabele avond van te maken.

Of dat lukt? Ajax heeft vaker verrast, maar er mag niets tegen zitten. Wij voorspellen een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account