Voorbeschouwing Ajax – FC Midtjylland (25-11-2020)

Tadic, Mazraoui en Klaassen. Zij kwamen niet ongeschonden uit de strijd tegen Heracles Almelo. Na afloop werd de schuld neergelegd bij het minder goede veld. Al met al zal Erik ten Hag niet blij zijn, want met name Tadic en Klaassen zijn belangrijk voor zijn elftal.

Klaassen is in de vorm van zijn leven en Tadic is één van de betere spelers van Nederland en heeft meerdere keren een hoofdrol gespeelde in de Champions League. In diezelfde Europese topcompetitie moet Ajax het deze week opnemen tegen FC Midtjylland uit Denemarken. Een week of drie geleden waren de Amsterdammers nog met 1-2 te sterk voor de Denen. Doelpunten kwamen toen van Antony en Dusan Tadic.

FC Midtjylland is de trotse koploper van de Deense voetbalcompetitie en weet dat het op Europees niveau vooral voor spek en bonen mee mag spelen. Toch maakten de Denen het Ajax nog best lastig in eigen huis. Door de ruimtes klein te maken, werd het voor de Amsterdammers moeilijker om te voetballen.

Misschien was het geluk voor Ajax dat er al binnen een kwartier een voorsprong van 0-2 op het bord stond. Anders Dreyer maakte nog wel een aansluitingstreffer, maar daarna was de wedstrijd wel gespeeld.

In eigen huis hoeft Ajax het dit keer niet voor het publiek te doen. Immers, supporters zijn toch niet welkom. Toch zal de ploeg van Ten Hag gewoon willen winnen in de Johan Cruijff Arena. En wij denken dat dit gaat lukken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account