Voorbeschouwing Ajax – Liverpool (21-10-2020)

Was het goed wat Ajax liet zien tegen Heerenveen? Laten we het zo stellen: het was niet slecht. Ajax liet zien kampioensaspiraties te hebben en won vrij eenvoudig van de Friezen. Dat daarin een hoofdrol voor Dusan Tadic was weggelegd mag geen verrassing heten.

Dat Davy Klaassen zich zo snel kon aanpassen aan zijn nieuwe omgeving wel. Natuurlijk is Klaassen een speler van topniveau, zeker in de Nederlandse competitie. Maar als je zo snel na je overstap op het oude nest al belangrijk kunt zijn verdien je alle respect.

Respect zal Ajax ook hebben voor Liverpool FC. De Engelse grootmacht die alleen al door het aangenomen clublied bij veel romantici het hart sneller doet kloppen komt deze week naar Amsterdam om het in de Champions League op te nemen tegen Ajax.

De club uit de stad van The Beatles is niet erg in vorm. Er werd ongenadig hard verloren van Aston Villa en tegen stadsgenoot Everton (de oude club van Davy Klaassen) werd het ‘slechts’ gelijkspel: 2-2. En dan moet Liverpool ook nog verdediger Virgil Van Dijk missen.

Een goed Europees resultaat zou Liverpool dan ook goed uitkomen, maar wie denkt dat Ajax zich zomaar gewonnen geeft heeft het mis.

Wij denken dat Ajax in goede vorm Liverpool op een gelijkspel kan houden in de Johan Cruijff Arena.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account