Voorbeschouwing Atalanta – Ajax (27-10-2020)

Atalanta heeft door weten te dringen tot de top van het Italiaanse voetbal. Dat is best knap in een industrie waar met geld gesmeten wordt door clubs als Juventus en de elite uit Milaan.

Met redelijk bescheiden middelen, zonder hele grote namen laat Atalanta zien dat je ook zonder sloten geld kunt dromen van Europese successen. Dat slaat aan bij voetballiefhebbers die de Serie A-club het beste lijken te gunnen. Atalanta staat zesde in de competitie en wist in de Champions League van het Deense Midtjylland te winnen met 4-0. De Italianen kunnen overigens tegen Ajax niet beschikken over Marten de Roon. Hij is geblesseerd.

Dat Ajax een goede generale repetitie leek te hebben tegen VVV hoeven we niet te zeggen. De bizarre uitslag van 0-13 ging de hele wereld over, maar de Venlonaren boden ook wel weinig tegenstand. Tegen Atalanta zal de tegenstand van een hoger niveau zijn. En dan zie je dat Ajax het best lastig kan krijgen.

Vorige week tegen Liverpool werd dat duidelijk, maar je kunt ook denken dat met iets meer lef er kans op een gelijkspel was geweest. Natuurlijk was het zuur om juist via een eigen doelpunt van Tagliafico de wedstrijd te verliezen.

In Italië zal Ajax vol zelfvertrouwen aankomen na de overwinning op VVV, maar daar ligt ook de valkuil. Erik ten Hag zal zijn ploeg moeten voorbereiden op een sterke tegenstander die er razendsnel uit kan komen.

Wij verwachten een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account