Voorbeschouwing Dinamo Kiev – AZ (15-09-2020)

Dinamo Kiev is de ploeg die onlangs in de Super Cup-finale van Oekraïne won van Shaktar Donetsk. Niet alleen daarom is Kiev de meest bekende club van het land. In de jaren tachtig, in de oude Sovjet Unie, beleefde de club hoogtijdagen waar het nog steeds de grootste bekendheid aan ontleend.

Anno 2020 is Dinamo Kiev geen Europese grootmacht, maar altijd wel een ploeg om rekening mee te houden. Dat zal ook AZ aan den lijve ondervinden. Maar laten we niet vergeten dat de Alkmaarders een uitstekend elftal hebben en verwachten mee te kunnen strijden om het kampioenschap in de Nederlandse competitie.

Maar AZ heeft ook Europese ambities en zijn er meer dan ooit op gebrand om het hoofdtoernooi van de Champions League te halen. Daarbij krijgt AZ alle steun van de KNVB die de club uit Noord-Holland vrij gaf in de eerste competitieronde waarin het tegen FC Utrecht in actie zou komen. Het elftal van Arne Slot krijgt dus voldoende rust voor de Europese krachtmeting in Kiev.

Maar of die rust voldoende gaat zijn voor een goede prestatie valt nog te bezien. De meeste spelers van Kiev zullen misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, echter voormalig Willem II-spits Fran Sol is een oude bekende in de selectie.

Dinamo heeft een uitstekende selectie en onze verwachting is dat AZ gaat het nog knap lastig krijgen. Mochten de Alkmaarders winnen dan gaat de ploeg door naar de play-offs.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account