Voorbeschouwing FC Midtjylland – Ajax (03-11-2020)

FC Midtjylland is natuurlijk de minste ploeg in een Champions League groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en Ajax. De Deense club waar Rafael van der Vaart nog onder contract stond voor hij bij Esjberg zijn loopbaan afsloot, bestaat nog niet zo lang.

Pas in 1999 ontstond de club uit een fusie. Zet daar dan Ajax met bijna 120 jaar historie tegenover en je weet dat de Amsterdammers niet snel in te halen zijn. Want Ajax kende al ruim voor FC Midtjylland het levenslicht zag grote Europese successen. Rinus Michels en Johan Cruijff wezen Ajax in de jaren 70 de weg naar drie Champions League-overwinningen op rij. Al was de Champions League toen nog gewoon de Europacup 1.

Maar ook de laatste overwinning van Ajax vond plaats voordat FC Midtjylland bestond, want wat genoot heel Nederland in 1995 van het jonge Ajax van Louis van Gaal dat de hele wereld wist te veroveren met aanvallend en adembenemend voetbal.

Twee jaar geleden was Ajax dicht bij nieuw succes. Dat verhaal is bekend. In Amsterdam willen ze altijd het hoogste. Maar of dat er dit seizoen in zit wagen wij te betwijfelen.

Natuurlijk is Ajax ook in Denemarken de favoriet tegen FC Midtjylland. En wij denken dus ook dat de Amsterdamse club wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account