Voorbeschouwing Liverpool – Ajax (01-12-2020)

In normale tijden zou deze week Stadion Anfield in Liverpool volstromen met enthousiaste voetballiefhebbers uit Nederland en Engeland. Hartstochtelijk zouden de supporters hun favorieten aanmoedigen. Een uitverkocht stadion, een prachtig affiche.

Maar dit is 2020 en dus wordt de wedstrijd tussen Liverpool en Ajax niet afgewerkt in een volgepakt stadion en zullen de spelers het uit zichzelf moeten halen. Ajax is in uitstekende vorm, rekent weklijks zonder al te veel problemen af met de Nederlandse tegenstanders en heeft met Davy Klaassen een middenvelder in topvorm in huis. Maar of dat ook genoeg is om de Engelse kampioen te verslaan is nog maar de vraag.

Het grote voordeel voor Ajax is dat Liverpool te maken heeft met een flink aantal blessures. Diverse topspelers moeten de wedstrijd tegen de Nederlandse koploper aan zich voorbij laten gaan.

Dit tot grote frustratie van trainer Jurgen Klopp die zich in de Engelse media openlijk beklaagde over het te drukke spelschema en de wedstrijden van de nationale ploeg in de Nations League hekelde. De Duitse oefenmeester is nerveus.

Misschien zit er daarom wel een stuntje in voor Ajax. Wij voorspellen een gelijkspel op Anfield.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account