Voorbeschouwing Manchester City – Chelsea (29-05-2021)

Do Dragao, ofwel het Drakenstadion in Porto is op zaterdag 29 mei het decor voor de grootste clubwedstrijd ter wereld. Miljoenen ogen zijn die avond gericht op de finale van de UEFA Champions League.

Welke club zal zich in het rijtje van grootheden mogen scharen? Wie zal zich met één vlammend schot onsterfelijk maken? Welke club mag zich een jaar lang de beste van Europa noemen?

De eindstrijd gaat tussen twee grote Engelse clubs. Hoewel Porto niet in Engeland ligt, is Manchester City aangewezen als de thuisspelende ploeg. De blauwe uit het noordelijke deel van Engeland behaalden de finale ten koste van Paris Saint Germain. In Parijs werd het 1-2 en in Manchester won City met 2-0. Kortom: een duidelijk verschil in krachten en een terechte finalist.

Dat laatste kunnen we ook zeggen van Chelsea. De eveneens blauwe grootmacht (maar dan uit Londen) schakelde na een eerder gelijkspel in Madrid, de Koninklijke Real Madrid uiteindelijk in de halve eindstrijd uit door met 2-0 te winnen op het eigen Stanford Bridge.

En daarom gaat heel Europa op de laatste zaterdagavond van de maand mei kijken naar twee Engelse topploegen die met elkaar strijden om de cup met de grote oren.

Wij kijken er naar uit en voorspellen een kleine overwinning voor Manchester City.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account