Voorbeschouwing Ajax – Benfica (15-03-2022)

Dinsdagavond speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff Arena voor de Champions League tegen de Portugese topclub Benfica.

Bij de Amsterdammers was het grootste nieuws dat de club oud-spits Klaas-Jan Huntelaar in dienst heeft genomen om de taken van Marc Overmars over te nemen. Een opmerkelijke naam, maar zónder technisch directeur is het Ajax de laatste weken niet al te goed afgegaan.

Een verliespartij in Deventer bij Go Ahead Eagles was het dieptepunt, maar ook tegen RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden maakte Ajax geen geweldige indruk. Je zou kunnen zeggen dat die mindere periode werd ingeluid met een matige wedstrijd in Portugal tegen... Benfica.

Want zo gemakkelijk ging het eind februari niet tegen Benfica. De Amsterdammers speelden in het Estadio do sport Lisboa e Benfica (da Luz) met 2-2 gelijk. Gezien de kwaliteiten van Benfica was dit teleurstellend.

De vraag is nu met welk idee Benfica naar Amsterdam komt. We hebben kunnen zien dat de Portugezen niet erg sterk zijn in de opbouw. Daar liggen voor Ajax dus kansen.

Als Ajax dinsdagavond weer het niveau van eerder dit seizoen haalt, zien wij de ploeg van Erik ten Hag probleemloos winnen van Benfica, maar als Ajax net zo speelt als in de afgelopen weken kan het zomaar einde verhaal zijn met Ajax en de Europese ambities.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account