Voorbeschouwing Ajax – Borussia Dortmund (19-10-2021)

Dinsdag speelt Ajax de derde wedstrijd in de Champions League. Die avond spelen de Amsterdammers tegen het Duitse Borussia Dortmund.

Ajax won eerder probleemloos van Sporting Portugal en Besiktas. Zowel de Portugezen als de Turken waren niet echt een tegenstander van formaat voor Ajax. Je kunt dus zeggen dat Ajax nu de beste tegenstander uit de groepsfase van de Champions League op bezoek kan krijgen.

De kritiek op spits Sebastien Haller neemt een beetje af na zijn prestaties in Portugal, maar het is de vraag hoe hij tot uiting komt tegen Dortmund.

Dortmund is de winnaar van de Champions League van 1997. In die tijd speelde de Nederlandse aanvaller Harry Decheiver bij de Duitse ploeg. Op dit moment kan Dortmund gezien worden als de tweede ploeg van Duitsland na Bayern München.

Momenteel staat Borussia op de derde plaats in de Bundesliga. Op Europees vlak won de ploeg onlangs van Sporting Portugal. Donyell Malen was de doelpuntenmaker terwijl ook sterren als Marco Reus en Axel Witzel, Mats Hummels en Thorgan Hazard op het veld stonden.

Ajax is gewoon in vorm en moet het nu ook tegen een sterkere ploeg dan voorheen laten zien. Wij denken dat de Amsterdammers daar in zullen slagen, maar gemakkelijk wordt het niet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account