Voorbeschouwing Ajax – Sporting Portugal (07-12-2021)

Ajax staat nog steeds op plaats 1 in de eigen eredivisie, maar ook in de UEFA Champions League staan de Amsterdammers op pole position.

In Groep C is Ajax nog altijd ongeslagen in een groep met Besiktas, Borussia Dortmund en Sporting Club Portugal. En die laatste ploeg komt dinsdagavond op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Eerder dit jaar liet Ajax in Lissabon maar weinig heel van de Portugezen. Toen was Sebastien Haller de grote man aan Amsterdamse zijde. Kenners vielen voorafgaand aan die wedstrijd over elkaar heen om te praten over de tekortkomingen van de oud-spits van FC Utrecht, maar zongen na de show van de fysiek sterke aanvaller allemaal een toontje lager.

In principe hoeft Ajax dus niet bang te zijn voor Sporting CP, al zit Ajax wel in een iets mindere fase dan voorheen. Sporting staat in Groep C op plaats twee en is ook in eigen land bezig aan een goed seizoen. Daar hoeft het alleen FC Porto voor zich te dulden, al staan beide ploegen in punten gelijk.

Afgelopen weekend werd Benfica aan de zegekar gebonden en eerder baarden de Portugezen opzien door Borussia Dortmund met 3-1 te verslaan. Door deze zege zijn de Duitsers nu veroordeeld tot het spelen in de Europa League.

Al met al dus geen slechte ploeg, dat Sporting Portugal. Maar als Ajax in vorm is zullen de Amsterdammers tóch winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account