Voorbeschouwing Benfica – Ajax (23-02-2022)

‘Een gouden kans’, noemde Willem van Hanegem het in zijn column. Zo overtuigd is De Kromme van het krachtsverschil tussen Ajax en Benfica.

En waarom ook niet? Ajax kende tegen Willem II weliswaar een matige generale repetitie door ‘maar’ met 0-1 te winnen in Tilburg, maar gewonnen werd er wel. Ajax heeft momenteel de beste ploeg van Nederland. Daarin is Anthony wekelijks de uitblinker, Tadic de grote leider en Haller de doelpuntenmaker.

Even was er angst dat Jurrien Timber tegen Benfica wegens een fikse blessure niet zou kunnen spelen, maar zijn wissel tegen Willem II had gelukkig slecht met kramp te maken. Daardoor kan Ajax tegen de Portugezen spelen met de sterkte opstelling.

Ook Benfica kende een matige generale repetitie en zal niet met een oppermachtig gevoel de Amsterdammers ontvangen. De Portugezen gingen aanvankelijk goed van start tegen Boavista, maar gaf een 2-0 voorsprong weg waardoor het gelijk speelde.

De ploeg maakte een zeer matige indruk, Bij Benfica stond overigens oud-Ajacied Jan Vertonghen op het veld, maar ook hij kon geen potten breken.

Benfica is geen Europese toptegenstander en daarom gaan wij er van uit dat Ajax in Portugal zonder al te veel moeite zal winnen van de Benfica.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account