Voorbeschouwing Besiktas – Ajax (24-11-2021)

Besiktas staat in Turkije op een teleurstellende negende plaats in de competitie. Het elftal van trainer Sergen Yalcin verloor afgelopen weekend met 2-0 van Alanyspor, maar won de week daarvoor met 3-0 van Shkupi.

In de UEFA Champions League ging de laatste wedstrijd kansloos verloren van Sporting Portugal. In Portugal werd het 4-0. Mede daardoor staat Besiktas op dit moment op de laatste plaats in groep C.

We hebben de Turkse ploeg eind september in Amsterdam in actie gezien tegen Ajax. Toen was Besiktas kansloos en wonnen de Amsterdammers met 2-0.

Want Ajax is nog steeds in goeden doen. In groep C staat het elftal van Erik ten Hag op de eerste plaats. Die plek heeft Ajax ook in de eredivisie, al ging het in eigen land de laatste weken wat stroef.

Afgelopen weekend was er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax toen RKC in Waalwijk met 0-5 werd verslagen. Kortom: bij Ajax is er absoluut geen reden voor paniek.

Tegen Besiktas waren Berghuis en Haller de doelpuntenmakers. Naar verwachting zijn zij ook woensdagavond van de partij als Ajax in Turkije aan de aftrap verschijnt.

De kans dat Ajax wint van Besiktas is groot. Wij voorspellen daarom een Amsterdamse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account