Voorbeschouwing Borussia Dortmund – Ajax (03-11-2021)

Borussia Dortmund kende zaterdag een positieve generale voor de Champions League-confrontatie met Ajax. Op de goals van Thorgan Hazard en invaller Steffen Tigges had 1.FC Köln geen antwoord.

Dat zal een goed gevoel geven in de aanloop naar het treffen met de ploeg die onlangs veel sterker was.

Want wat was het een galavoorstelling van de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena tegen de Duitse grootmacht. Geen enkel moment kwam Ajax in de problemen. Plotseling werd Ajax gezien als outsider voor het behalen van de Champions League-finale.

Het is leuk dat een Nederlandse ploeg het goed doet in de UEFA Champions League. Maar als we kijken naar de generale repetitie van Ajax zijn we iets minder positief gestemd.

De Amsterdammers hadden het in Almelo niet gemakkelijk tegen Heracles en speelden uiteindelijk doelpuntloos gelijk. Maar de sfeer in Almelo zal anders zijn dan die in Dortmund. Het is voor het Nederlandse voetbal te hopen dat Ajax weer ultiem gemotiveerd zal zijn om Europa wederom te verbazen.

Als dat zo is, zien we Ajax weer winnen van de Duitse ploeg. Uit zal het geen 0-4 worden. We moeten niet vergeten dat Borussia Dortmund gesteund zal worden door een fanatieke supportersschare die zich verzamelen op ‘de gele wand’.

Maar we zien Ajax wél winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account