Voorbeschouwing Sporting Portugal – Ajax (15-09-2021)

Sporting Lissabon geldt al jaren als een grootmacht in de Portugese voetbalcompetitie. We kunnen stellen dat de club naast FC Porto en SL Benfica deel uitmaakt van het gezicht van het land op voetbalgebied.

De club waar enkele jaren geleden spits Ricky van Wolfswinkel furore maakte gaat tegenwoordig door het leven als Sporting Club Portugal en kent een rijke historie. Bekende spelers waren Cristiano Ronaldo, Luis Figo en Maniche, terwijl ook Nederlandse spelers als Frank Rijkaard, Khalid Boulahrouz, Bas Dost en Stan Valckx de clubkleuren droegen.

Natuurlijk heeft ook Ajax een rijke historie. Die namen zijn bekend en in Amsterdam hopen ze een hoofdstuk toe te voegen aan de historie door de UEFA Champions League te winnen.

Een paar jaar geleden leek Ajax goed op weg tot het mis ging in de halve finale tegen Tottenham Hotspur. Een deel van die spelersgroep is vertrokken en momenteel beschikt Ajax over een andere selectie die tot grote hoogten kan stijgen als het een beetje mee wil zitten.

Het goede nieuws voor Ajax is dat Sporting Portugal geen beroep kan doen op sterspeler Pedro Gonçalves. Inmiddels is bekend dat de scheidsrechter van dienst de Spanjaard José Maria Sanchez is. Hij maakt zijn debuut in de Champions League.

Wij verwachten dat Ajax in Portugal een gelijkspel gaat behalen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account