Voorbeschouwing Ajax – Liverpool (26-10-2022)

  • Match header module: Select

Geloof het of niet, maar het kan nog altijd voor Ajax. Twee zeges van de Amsterdammers en twee nederlagen van Liverpool, en Ajax kan nog ‘gewoon’ doorstoten in de Champions League.

Is dat realistisch? Het is in ieder geval niet onmogelijk. Ajax mag dan niet in de grootste vorm verkeren, ook Liverpool speelt zeer wisselvallig. De ene week wordt er uitstekend gespeeld, resulterend in een 1-7 zege bij Rangers FC. De andere keer kan er zomaar met 1-0 verloren worden bij de hekkensluiter in de Premier League.

Die 1-0 nederlaag bij Nottingham Forest was afgelopen weekend. Liverpool was wel de betere ploeg, maar slaagde er niet in het net te vinden.

Ajax won bij RKC Waalwijk. Dat ging lange tijd niet eenvoudig, maar zwaar in de problemen kwam Ajax ook weer niet. Het lijkt in Amsterdam, na zware nederlagen tegen Napoli en een kleine vete tussen trainer Alfred Schreuder en de media, weer wat rustiger.

Laatste kans

Ajax vecht tegen Liverpool voor de laatste kans. Er moet gewonnen worden. Hoe het in de laatste groepswedstrijd dan af gaat lopen, is een zorg voor later. Liverpool is, ondanks dat het soms wat minder draait, een uitstekende ploeg.

Voorin staan enkel wereldsterren, met Mohamed Salah en Roberto Firmino. Achterin is vanuit Nederlands oogpunt Virgil van Dijk interessant om te volgen.

Bij Ajax is het altijd weer de vraag wie er in de spits staat. Tegen RKC Waalwijk was Brian Brobbey op schot, net als Steven Berghuis. Dušan Tadić keert in elk geval terug van een schorsing. De kans is groot dat hij sowieso gaat spelen.

Ook Liverpool zal in de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap staan. Een punt is voor de Engelsen genoeg om door te stoten. Vooraf lijkt dat punt er zeker in te zetten. Liverpool begint als favoriet in de Johan Cruijff Arena.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account