Voorbeschouwing Ajax – Napoli (04-10-2022)

Speelronde 3 in de groepsfase van de UEFA Champions League levert Ajax een cruciale wedstrijd op. De tegenstander van dinsdag in de Johan Cruijff Arena is Napoli.

De Italianen zijn bezig aan een meer dan goed seizoen. In de Serie A is Napoli koploper, net als in groep A van de Champions League. Napoli maakt vooralsnog veel indruk. In eigen huis werd met 4-1 van Liverpool gewonnen en op bezoek bij Rangers was Napoli met 3-0 de sterkste.

Ajax begon met een overtuigende zege op Rangers, maar tegen Liverpool kwam Ajax tekort. Daardoor staat Ajax op de derde plaats in de poule. Eigenlijk mag er niet van Napoli worden verloren.

Beide teams troffen elkaar overigens maar één keer eerder in Europees verband. Ajax was in het seizoen 1969/1970 in de Jaarbeursstedenbeker, de voorloper van de UEFA Cup, over twee duels de sterkste.

Op papier geen top vedetten

Misschien dat de kracht van Napoli wel is dat de échte vedetten ontbreken. Natuurlijk mogen spelers als de Pool Zielinski, de Italiaan Raspadori en de Argentijn Simeone (de zoon van Diego) er zeker zijn, het zijn geen Messi’s en Ronaldo’s.

Napoli krijgt weinig doelpunten tegen, wat je typisch Italiaans zou kunnen noemen. Het loopt goed bij de ploeg van trainer Luciano Spalletti.

Ajax mag zeker niet verliezen in eigen huis, en gezien de stand in de poule moet er eigenlijk gewoon gewonnen worden. Met veel vertrouwen zal Ajax niet beginnen aan het duel met Napoli. De generale repetitie, thuis tegen Go Ahead, leverde slechts een punt op. Bovendien was het spel verre van goed.

Het is de vraag of trainer Alfred Schreuder vol op de aanval gaat spelen tegen Napoli. Op papier zijn de Amsterdammers geen favoriet al zien we bij de Champions League odds toch dat de bookmakers daar anders over denken.

Aan de andere kant zal Napoli de bal aan Ajax willen laten, en loeren op de counter.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account