Voorbeschouwing Ajax – Rangers FC (07-09-2022)

Het Schotse Rangers FC maakt voor het eerst sinds het seizoen 2010/2011 weer zijn opwachting in het kampioenenbal.

Met ook nog Napoli en Liverpool als tegenstanders in de poule, zullen beide ploegen het gevoel hebben dat deze wedstrijd zeker niet verloren mag worden.

Ajax zal de ontmoeting met veel vertrouwen tegemoet zien. In de eredivisie is de ploeg nog niet echt op de proef gesteld. De transfermarkt is gelukkig voor de Amsterdammers gesloten. Het werd ook hoog tijd, omdat onder meer Álvarez en Kudus niet meer trainden, omdat ze weg wilden. Gelukkig voor Ajax zijn ze allebei gebleven.

Antony is wel weg, maar verder staat er een ploeg die behoorlijk draait. Vooral het aantrekken van Steven Bergwijn is een gouden zet geweest. De generale repetitie tegen Cambuur, voor zover je daarvan kunt spreken, werd simpel gewonnen.

The Old Firm

Trainer Giovanni van Bronckhorst zal niet met het fijnste gevoel afreizen naar de Johan Cruijff Arena. Hij heeft behoorlijk veel krediet in Glasgow, maar met 4-0 verliezen van aartsrivaal Celtic is niet goed voor zijn populariteit.

Vooral verdedigend was het zeer zwak wat de Rangers afgelopen zaterdag lieten zien. Voor Van Bronckhorst wordt het zaak om de pijnlijke nederlaag snel te verwerken.

Tegen PSV heeft iedereen kunnen zien dat de Rangers normaal gesproken over een sterke verdediging beschikken. Toch mag je verwachten dat de aanvallers van Ajax het een en ander gaan laten zien.

Voor Ajax is de Champions League een groot doel. Overwinteren is de bedoeling, op zijn minst. Een misstap tegen Rangers FC past niet in de planning. Gezien de vorm van de Amsterdammers en het thuisvoordeel, ligt dit ook niet in de lijn der verwachting.

Ajax start tegen Rangers FC als (grote) favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account