Voorbeschouwing Liverpool – Ajax (13-09-2022)

Ajax neemt in het tweede poulewedstrijd in de Champions League op tegen Liverpool. Een prachtig affiche op papier.

Liverpool heeft iets recht te zetten. In de eerste poulewedstrijd werd kansloos verloren bij Napoli. De Italianen wonnen met 4-1 en Liverpool-trainer Jürgen Klopp zei na afloop van de wedstrijd dat Liverpool momenteel voor iedere ploeg een fijne tegenstander is.

Ook in de competitie gaat het namelijk verre van goed. Van de eerste zes wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Verder werd er drie keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren. Voor een club als Liverpool is dat niet goed.

Dit weekend kwam Liverpool overigens niet in actie vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. Ook het doorgaan van de wedstrijd tegen Ajax was even onzeker, maar Liverpool – Ajax gaat gewoon door.

Ajax in vorm

Hoewel trainer Alfred Schreuder nog niet volledig tevreden is, kan je niets anders dan concluderen dat Ajax in vorm is. Een 4-0 zege op Rangers FC maakt indruk. En in de competitie gaat het ook goed.

In de eerste zes duels werden geen punten verspeeld. Ajax lijkt de heisa van de transferperiode (met muitende spelers die liever weg wilden) goed achter zich te hebben gelaten, getuige de 5-0 tegen sc Heerenveen.

Bij Liverpool is het vooral kijken naar Mohamed Salah, Darwin Núñez en uiteraard landgenoot Virgil van Dijk. In vorm is Liverpool een lust voor het oog om te zien spelen. En Ajax kennende zullen de Amsterdammers zich verre van laten inzakken. Vandaar dat de neutrale toeschouwer zich in de handen zal wrijven.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de Champions League troffen was in het seizoen 2020/2021. Toen won Liverpool in de groepsfase twee keer met 1-0.

Normaal gesproken zou je zeggen dat Liverpool favoriet is.De Engelsen zijn alleen niet in vorm, Ajax wel. Daarom kan je best op een Amsterdamse zege inzetten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account