Voorbeschouwing Manchester City – Inter (10-06-2023)

Istanboel is het decor van de finale van de UEFA Champions League. Manchester City hoopt zaterdagavond een hiaat op de erelijst weg te werken tegen Inter.

Je houdt het niet voor mogelijk, maar een van de beste Europese ploegen van de laatste vijf jaar heeft nog nooit de Champions League gewonnen. In 2021 werd de finale bereikt, maar die ging (verrassend) verloren tegen Chelsea.

Tegenstander Internazionale heeft de cup met de grote oren al wel mogen vastpakken, drie keer zelfs. In 1964, 1965 en nog niet zo lang geleden in 2010, met een belangrijke rol voor Wesley Sneijder.

Ditmaal is Manchester City de grote favoriet. Er is grote indruk gemaakt, zowel in de Champions League als in de Engelse competitie. Bovendien staat er zoveel kwaliteit op het veld dat het moet gaan gebeuren.

Haaland, De Bruyne, Bernardo Silva, om maar wat vedettes te noemen. Ook Inter heeft uitstekende spelers, maar de namen zijn net wat minder indrukwekkend.

Italianen en finales

Dit betekent natuurlijk niet dat het een makkelijke avond voor City gaat worden. Italianen zijn meesters in het ontregelen van tegenstanders en in het spelen van finales.

Natuurlijk zullen ze in het rood-zwarte gedeelte van Milaan nog weleens buikpijn krijgen van finales in Istanboel (Liverpool 2005!), maar het merendeel van de finales levert een zege op.

Hoe het spelbeeld gaat zijn, valt makkelijk te voorspellen. Manchester City zal op de aanval spelen en Inter zal loeren op de counter. City is in topvorm, heeft na een inhaalrace de Premier League gewonnen en rekende in de halve finale makkelijk af met Real Madrid. Inter heeft in de Serie A een wisselvallig seizoen achter de rug.

Wat zegt dit voor zaterdag? Dat je je geld het beste op Manchester City kunt zetten. Maar bespiegelingen vooraf zijn na afloop weinig meer waard.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account