Voorbeschouwing Napoli – Ajax (12-10-2022)

Ajax zal zeker niet met het volste vertrouwen afreizen naar het zuiden van Italië. Het duel in Amsterdam eindigde vorige week in een historische nederlaag.

De Italianen waren met 6-1 de sterkste. Het was pijnlijk om te zien hoe Ajax werd overklast door Napoli. De volgende ronde in de Champions League is opeens ver weg. Die kan (zo goed als) onbereikbaar worden als Ajax opnieuw van Napoli verliest, en Liverpool te sterk is voor Rangers.

In de poule staat Ajax nu op de derde plaats. Liverpool is tweede met zes punten en Napoli staat bovenaan met negen punten. Deze week is de vierde speelronde. In het slechtste geval wordt de achterstand op Liverpool zes punten, waardoor de kans op overwintering in de Champions League zeer gering wordt.

Natuurlijk is er nog de Europa League als achterdeur, maar daar zal Ajax toch maar moeizaam genoegen mee nemen.

Hoe realistisch is een Amsterdamse zege?

Het blijft voetbal. Daarin is misschien niet alles, maar wel veel mogelijk. Voetbal is daarnaast opportunistisch. Na de 4-0 zege op Rangers werd Ajax door de Nederlandse én buitenlandse pers de hemel in geprezen.

Nu is het bij wijze van spreken de slechtste ploeg die meedoet aan de Champions League. Zo erg is het natuurlijk niet. Ajax speelde naïef en zal dat zeker geen tweede keer doen. Althans, daar hoop je op.

Tegen Napoli is aanvoerder Dušan Tadić geschorst. Hij kreeg in Amsterdam twee keer geel. Op voorhand kan je niet zeggen dat het een nadeel is dat Tadić niet meedoet. Misschien dat het wel goed is als het elftal een beetje wordt omgegooid.

Een zege van Ajax in Napels ligt niet in de lijn der verwachting, maar onmogelijk is het niet. Als je inzet op een Amsterdamse zege, neem je een gok. Napoli is natuurlijk torenhoog favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account