Voorbeschouwing PSV – AS Monaco (09-08-2022)

Het zag er lang naar uit dat PSV met een voorsprong zou beginnen aan de return in de derde voorronde van de Champions League.

De Eindhovenaren waren zeker geen heer en meester tegen AS Monaco, maar waren gevaarlijk. Na de 0-1 van Joey Veerman volgde een reeks kansen om de voorsprong uit te breiden. Dat gebeurde niet, en uiteindelijk mocht PSV nog blij zijn dat het bij 1-1 bleef.

In de return in Eindhoven kan het daardoor nog alle kanten op. Het is voor PSV te hopen dat Ibrahim Sangaré fit is, en bovenal in Eindhoven blijft. De Ivoriaan viel tegen Monaco uit met nog een kwartier te spelen. Dat was het keerpunt van de wedstrijd.

Sangaré heeft aangegeven een stap hogerop te willen maken, net als Cody Gakpo. Voor PSV zou dit een groot gemis zijn.

Belangrijkste wedstrijden van het jaar

De wedstrijden in de voorronde van de Champions League zijn in sportief, maar zeker in financieel opzicht de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Het bereiken van het hoofdtoernooi van de Champions League zorgt ervoor dat PSV enigszins in de buurt van Ajax kan blijven.

Bij verlies tegen Monaco volgt een play-off voor deelname aan de Europa League. Als ook die ontmoeting verloren wordt, speelt PSV in de groepsfase van de Conference League.

Maar zover is het nog lang niet. PSV heeft een alleszins redelijke uitgangspositie in de return. De tegenstander in de eventuele play-off voor deelname aan de groepsfase van de Champions League wordt het Belgische Union of de Rangers uit Schotland. Union won de eerste wedstrijd met 2-0 en heeft daardoor goede papieren om door te gaan.

Als PSV van Monaco wint, is dat op papier een droomloting. Maar eerst AS Monaco. De heenwedstrijd ging gelijk op, ook de return zal spannend worden. Gezien het thuisvoordeel kan je PSV als de lichte favoriet beschouwen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account