Voorbeschouwing PSV – Rangers FC (24-08-2022)

Vooraf had PSV misschien getekend voor deze uitgangspositie. 2-2 in Schotland en alles in eigen hand om de bijzonder lucratieve groepsfase van de UEFA Champions League te bereiken.

Alleen wat zonder die blunder van doelman Walter Benitez? Hij liet een veredeld rollertje van Lawrence door zijn handschoenen glippen. Gelukkig voor PSV maakte Armando Obispo nog gelijk.

PSV start woensdag in ieder geval vol vertrouwen aan de return. Gesteund door het fanatieke publiek probeerde Rangers FC in het heenduel de bovenliggende partij te zijn, maar dat lukte slechts sporadisch.

PSV bleef eenvoudig op de been en had bij een stand van 1-1 goede kansen om op voorsprong te komen. Als de Eindhovenaren in eigen huis net zo spelen als afgelopen dinsdag, ziet het er goed uit.

Rangers niet kansloos

Dat het in 2021 geen witte kerst was, zegt niks over een eventuele witte kerst dit jaar. Rangers heeft ook niks aan de goede Europese campagne van vorig seizoen. Toen werd de finale van de Europa League bereikt, met vooral een uitstekende uitwedstrijd bij Borussia Dortmund.

Misschien dat dit resultaat (een 4-2 zege) in het hoofd van de spelers een beetje meespeelt. En Rangers zal ook het gevoel hebben dat PSV geen Borussia Dortmund is.

Voor beide teams is het een goede kans om de groepsfase van de Champions League te bereiken. De laatste keer dat de Rangers aan de groepsfase van het kampioenenbal mochten meedoen, was in het seizoen 2008/2009. Voor PSV is dit minder lang geleden, vier seizoenen geleden om precies te zijn.

De laatste jaren is het voor Nederlandse ploegen lastig geweest om zich via de voorrondes te plaatsen voor de Champions League. PSV krijgt woensdag een unieke kans.

Komend weekend kwam PSV niet in actie. Rangers speelde wel. De sterren staan goed, schrijf PSV maar op als favoriet om door te stoten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account